Subsidies en steunmaatregelen

Wie investeert in groene energie, wordt vaak beloond door de overheid. Benieuwd hoe je je investering voordelig maakt? Als betrouwbare en duurzame partner somt Batisol ze voor je op.  

Premie voor zonnepanelen 2023

Installeer je vanaf 1 januari 2023 zonnepanelen? Dan kom je in aanmerking voor de investeringspremie! Je bespaart zo tot maximaal 750 euro. In 2024 is dit maximaal 375 euro. Lees meer over de premie voor zonnepanelen.

premie voor thuisbatterij 2023

Deze premie wordt versneld afgebouwd. De Vlaamse Regering heeft beslist dat thuisbatterijen met een keuringsattest na 31 maart 2023 geen aanspraak meer maken op de premie.

E-peil

Elke nieuwbouwwoning moet voldoen aan de wettelijke energienorm (E-peil). Heb je een lager E-peil dan de norm voorschrijft? Dan krijg je een automatische vermindering van de onroerende voorheffing. Vanaf E20 of lager krijg je 100% fiscaal voordeel op onroerende voorheffing en dit voor 5 jaar lang.

Lees er meer over op de website van de Vlaamse Overheid.

Verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen

Lever én plaats je zonnepanelen op een huis dat ouder is dan 10 jaar? Dan geniet je van een verlaagd tarief aan 6%. 
Van 1 april 2022 tot en met 31 december 2023 geldt er een tijdelijk 6% btw op installaties van zonnepanelen voor woningen jonger als 10 jaar, ook voor nieuwbouw.

Energielening

De overheid dient geen groene leningen meer uit. De meeste banken hebben sindsdien hun eigen vorm van dit soort lening en valt onder de noemer ‘energielening’. Dit betreft een gelijkaardige regeling met lage rentevoet. Je hebt enkel een offerte nodig van een ervaren installateur, vraag ze hier.

Naast zonnepanelen kan de lening ook dienen voor isolaties van spouwmuren, dak…  

Fiscaal voordeel voor plaatsing van laadstation

Geen elektrische wagens zonder laadstations. Daarom geeft de federale overheid een fiscaal voordeel om de aangroei van het aantal laadstations te stimuleren, zowel thuis als op het werk.