Steunmaatregelen en heffingen

Wie investeert in groene energie, wordt vaak beloond door de overheid. Benieuwd hoe je je investering voordelig maakt? Als betrouwbare en duurzame partner somt Batisol ze voor je op.  

Premie voor zonnepanelen 2021

Installeer je vanaf 1 januari 2021 zonnepanelen? Dan kom je in aanmerking voor de investeringspremie! Je bespaart zo tot wel 1500 euro. Lees meer over de premie voor zonnepanelen.

Batterijpremie

Koop of lease je een thuisbatterij? Natuurlijke personen mogen rekenen op een premie tot 2250 euro. Deze premie geldt zowel in bestaande als nieuwe gebouwen, maar is niet van toepassing op organisaties. 

E-peil

Elke nieuwbouwwoning moet voldoen aan de wettelijke energienorm (E-peil). Heb je een lager E-peil dan de norm voorschrijft? Dan krijg je een automatische vermindering van de onroerende voorheffing. Vanaf E20 of lager krijg je 100% fiscaal voordeel op onroerende voorheffing en dit voor 5 jaar lang.

Lees er meer over op de website van de Vlaamse Overheid.

Verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen

Lever én plaats je zonnepanelen op een huis dat ouder is dan 10 jaar? Dan geniet je van een verlaagd tarief aan 6%. Meer info via energiesparen.be.

Energielening

De overheid dient geen groene leningen meer uit. De meeste banken hebben sindsdien hun eigen vorm van dit soort lening en valt onder de noemer ‘energielening’. Dit betreft een gelijkaardige regeling met lage rentevoet. Je hebt enkel een offerte nodig van een ervaren installateur, vraag ze hier.

Naast zonnepanelen kan de lening ook dienen voor isolaties van spouwmuren, dak…  

Premie voor spouwmuur te isoleren

Laat je je spouwmuur van je woning of appartement isoleren? Dan kan je bij Fluvius een premie aanvragen. De premie bedraagt 5 euro/m2. 

Premies voor dakisolatie

Dakisolatie bespaart energie. Investeer je in dakisolatie? Dan bespaar je én reken je op steun van verschillende instanties. Ontdek het overzicht van premies voor dakisolatie.