Zonne-energie

ZONNE-ENERGIE

Wordt volledig onafhankelijk van de perikelen op de energiemarkt en voorzie uzelf van goedkopere groene zonne-energie!

Zonnepanelen zetten zonne-energie in de vorm van zonlicht om naar elektriciteit.
Met zonne-energie hoeft u geen zorgen meer te maken over een drastische stijging van de elektriciteitsprijzen!

Ook vandaag nog zijn Batisol zonnepanelen een rendabele investering ondanks het wegvallen van de groenstroomcertificaten of zonnepaneel subsidies met investeringsrendementen van gemiddeld 17%!
Batisol verzorgt als zonnepaneel installateur en adviseur uw totale project van a tot z.

Doe zoals meer dan onze 1600 tevreden zonne-energie klanten en kies vandaag nog voor goedkope zonne-energie! 

Contacteer Batisol vrijblijvend telefonisch of via mail!

zonnepanelen

Het licht van de zon is en blijft een onuitputtelijke en gratis bron van zonne energie. Voor de productie van elektriciteit kunnen zonnepanelen gebruikt worden.
De PV of fotovoltaïsche panelen nemen het opvallende licht op wat door de omvormer wordt omgezet in elektriciteit. Wilt u uw elektriciteitsfactuur drastisch verlagen?
Ook vandaag blijven zonnepanelen een uiterst rendabele investering in uw energievoorziening.

BATISOL maakt gebruik van verschillende kwalitatieve merken en types van zonnepanelen met elk hun eigen specifieke karakteristieken.
Door ons ruime assortiment aan zonnepanelen kan BATISOL steeds zijn klanten de meest optimale oplossing aanbieden om hun elektriciteitsfactuur te verlagen.

BATISOL kiest enkel voor fabrikanten met een lange traditie en vooral met een sterke financiële achtergrond. We kiezen enkel voor merken die nog andere zaken produceren dan enkel zonnepanelen. Zo zijn ze veel stabieler en beter bestand tergen schommelingen in de markt waardoor ze de geboden garanties kunnen bieden. Insolvente bedrijven kunnen niet de garanties waarborgen die ze vermelden.
Door deze keuze bent u als eindklant verzekerd van een kwalitatief top product en dat uw garantiebeloftes kunnen worden nagekomen!

Zo maken wij in hoofdzaak gebruik van volgende kwalitatieve fabrikanten:

omvormers

SMA Omvormers

Voor de omvorming van gelijkstroom naar wisselstroom werkt BATISOL onder andere met de slimme omvormers van het Duitse kwaliteitsmerk SMA.

SMA Solar Technology AG is opgericht in 1981 en neemt wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers.

De SMA omvormers zijn al jarenlang dé referentie op de markt. 
Door de hoge opbrengst en de lange levensduur heeft SMA momenteel met 15,7% meer dan terecht het grootste marktaandeel wereldwijd. 

Alle omvormers zijn uitgerust met het OptiTrac schaduwbeheer algoritme, hierdoor heeft de omvormer de nodige intelligentie om met schaduw om te gaan!
De SMA slimme omvormers zijn als één van de weinige omvormers uitgerust met intelligentie wat het innovatieve en kwalitatieve karakter van het bedrijf onderstreept!

BATISOL ZONNEPANELEN - SMA SUNNY BOY 3000TL / 4000TL / 5000TL met Reactive Power Control         BATISOL SMA Logo - Klein        BATISOL ZONNEPNELEN SMA SUNNY TRIPOWER STP5000TL/STP5000TL/STP6000TL/STP7000TL/STP8000TL/STP9000TL/STP1000TL

bekijk de technische fiches

SMA Tigo optimizers

De SMA Tigo TS4 is de nieuwe DC-optimizer van SMA, schaduwoptimalisatie was nog nooit zo simpel!

Dankzij de innovatieve Tigo TS4 optimizer kan elk zonnepaneel voor het eerst flexibel uitgerust worden met een extra intelligentie.
Hierbij kan u ieder paneel individueel monitoren en zijn prestaties optimalizeren.

Een DC-optimizer is vooral een oplossing wanneer een groot gedeelte van uw installatie last heeft van schaduwvorming.
Wel heeft de installatie een centrale omvormer nodig die voor de omvormer van DC naar AC zorgt. De DC-optimizers zullen enkel het geleverde DC-vermogen optimaliseren.

De SMA Tigo zijn als enigste op de markt over de volledige lijn flexibel!
Kies zelf welke panelen u wenst te optimaliseren, zonder onnodige investeringen bij schaduwvrije panelen! 

            BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - SMA Tigo               Batisol SMA Sunny Boy - Sunny Tripower omvormers            

bekijk de technische fiches

Enphase micro-omvormers

Het Amerikaanse Enphase heeft van innoveren naar nieuwe en betere energiesystemen zijn handelsmerk gemaakt!

Bij micro-omvormers wordt de centrale stringomvormer vervangen door één micro-omvormer per paneel. Als uw dak onderhevig is aan veel schaduw zorgen micro-omvormers voor een significante opbrengst verbetering en dit zonder één centrale omvormer!

Micro-omvormers geven een hogere opbrengst dan wanneer een volledig dak wordt voorzien met DC-optimizers!
Bij poweroptimizers dient een bepaalde totale minimum spannigswaarde aanwezig te zijn voor de omvormer voordat hij zal opstarten vanuit de slaapstand.
Voor micro-omvormers is de drempelspanning veel lager en per paneel individueel, waardoor ze sneller starten met energie om te zetten, wat zorgt voor een hoger rendement dan bij DC-optimizers!

               Batisol Zonne-energie Enphase micro omvormers                 Batisol PV installaties: Enhpase micro omvormers logo               

bekijk de technische fiches

montagesysteem

Residentiële installaties


Commerciële installaties


zonnepanelen verhuizen? geen probleem!

Zonnepaneel-installaties zijn relatief eenvoudig te verhuizen enkel dient de nodige zorg te worden besteed aan een volledig verhuisdossier!. Een zonne-energie installatie kan na de nodige verplaatsingswerken op een nieuwe locatie gewoon weer in gebruik worden genomen.

BATISOL zorgt ervoor dat uw bestaande zonnepanelen, omvormer en eventueel groenstroomteller naar uw nieuwe adres worden verplaatst en vakkundig opnieuw worden geïnstalleerd.
Ookal zijn uw zonnepanelen oorspronkelijk afkomstig van een andere installateur, dit vormt voor ons geen enkel probleem!
Bij de hermontage zullen de zonnepanelen op een volledig nieuwe draagconstructie worden gemonteerd, zo wordt steeds een mooi egaal zonnevlak bekomen onafhankelijk van het nieuwe dak!

Ook op administratief vlak neemt BATISOL alle nodige stappen die dienen te worden doorlopen voor een succesvolle verhuis.
Zo zal o.a. de VREG op de hoogte worden gebracht dat het adres van uw zonnepanelen is gewijzigd, een AREI-keuring,...
 

Enkel bij een correct en volledig verhuisdossier, zullen alle betrokken instanties hun goedkeuring geven waardoor u opnieuw kan geniet van uw hoogrenderende installatie op uw nieuwe locatie!
Vermijd problemen achteraf en laat u ondersteunen door een professional met jaren ervaring met de materie! 

Eenmaal samen deze stappen doorlopen, is de verhuis met succes afgerond. Het bedrag dat u in het verleden per groenstroomcertificaat ontving (de minimumsteun) verandert niet en ook de periode van 20 (of 10) jaar loopt gewoon door. Zo kan u nog vele jaren genieten van uw gedane investering in zonne-energie.

Let op: installaties die verhuisd worden naar een kantoor-of schoolgebouw dat nieuw gebouwd of ingrijpend verbouwd wordt gelden andere voorwaarden. 

Contacteer BATISOL voor meer informatie!

lees meer over het verhuizen van zonnepanelen

monitoring systeem

Als eigenaar van zonnepanelen wilt u de opbrengst van uw zonnepaneel-installatie eenvoudig en overal kunnen bekijken.

SMA biedt zijn klanten een volledig gratis monitoringsysteem aan via het zogenaamde Sunny Portal online-platform.
Dit online platform laat u als eigenaar toe kosteloos uw zonnestroominstallaties professioneel bewaken en beheren.
Zo kan u altijd al uw dag-, maand-, jaaropbrengsten visualiseren in diagrammen en grafieken, waardoor u uw systeem altijd kan volgen.
Bovendien kan u het Sunny Portal elke dag automatisch dagrapporten laten mailen met de dagopbrengsten van uw installatie.
KLIK HIER om een voorbeeld installatie aan het werk te zien met de SMA Sunny Portal monitoring.

De functionele kenmerken van het SMA monitoringsysteem zijn:

    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Kostenloos professioneel monitoringsysteem.
    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Eenvoudige opvolging en overzicht van technische, financiële en milieuprestaties.
    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Real-time opvoling van uw installatie
    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Presentatie van historische gegevens en vergelijk de gegevens door de jaren heen.
    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Maakt uitgebreide rapportages over de energieproductie, inkomsten, technische statussen,...
    BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - GREEN CHECKMARK Ook beschikbaar als MOBILE MONITORING APP, zovel voor Android als IOS.

              BATISOL Zonnepanelen - SMA monitoring App Google Play           BATISOL ZONNEPANELEN SPOUWMUURISOLATIE - Sunny Portal Logo          BATISOL Zonnepanelen - SMA monitoring App IOS

Indien u bijkomende intelligentie wilt toevoegen aan uw het energiebeheer van installatie kan u gebruik maken van de SMA Sunny Home Manager!.
Zo zorgt hij voor een overzicht van alle relevante energiestromen in het huishouden, stuurt hij automatisch verbruikers aan en integreert hij batterijsystemen voor een optimale afstemming van productie en verbruik!

Contacteer BATISOL voor meer informatie omtrent de monitoring van uw installatie!

Contacteer Batisol voor een vrijblijvend adviesgesprek of een offerte!

werkwijze

1

VOORSTUDIE

BATISOL wil al zijn klanten steeds correct en voldoende informeren om samen met hen het meest optimale scenario uit te werken.
In de voorstudiefase zal een van onze energieadviseurs bij u langskomen voor een kennismaking en plaatsbezoek.
Via deze kenninsmaking zal de BATISOL energieadviseur u correct informeren en trachten informatie te verzamelen omtrent uw klanteneisen (voorkeursdak, verbruik, type panelen,...).

Na de kenninsmaking zullen onze adviseurs u eeen offerte voorstellen waarin de meest optimale zonne-paneel installaties zijn opgenomen om aan uw energievraag en installatienoden te voldoen.
Omdat BATISOL steeds aan de klanteisen wilt voldoen en zijn klanten correct wil adviseren, wordt er in de offerte een volledige opbrengstenprognose opgenomen, een investeringsanalyse en een daktekening waarop de schikking van de voorgestelde panelen op uw dak visueel zichtbaar wordt.

2

INSTALLATIE

Nadat de voorstudie werd afgerond en de logische dakschikking werd besproken, komt de montage aangaande de dakschets.

Alle type daken zijn geschikt om zonnepanelen te plaatsen, enkel bepaald het daktype en de omvang van de installatie de uiteindelijke montageduur. 
Voor de montage van de omvormer wordt steeds de meest optimale positie met u als eindklant besproken zodat u een optimaal rendement krijgt in combinatie met een perfecte bereikbaarheid.
De meeste van onze installatie worden gemonteerd in één dag tijd, waarbij onze techniekers de opstart installatie verzorgen en u een uitgebereide toelichting geven over de bediening van de installatie. 

3

NAVERKOOPDIENST

Na de installatie is het tijd voor onze na-verkoopsdienst. 
Deze dienst zorgt ervoor dat uw keuring wordt ingepland en doet de nodige aangiftes bij de verschillende ovekoepelende instanties. 
Hierdoor wordt u optimaal ondersteunt in de administratieve zaken die bij een zonnepaneel installatie komt kijken. 

Ook zal onze dienst instaan voor de service achteraf moest u nog met bepaalde vragen of bemerkingen hebben.

referenties